Call Us +30 213 20 38 245 or ktp@maroussi.gr

Πως θα πάω στο μαρούσι

Γραφείο Πληροφόρησης
 
Στη πλατεία Ευτέρπης (Ηλεκτρικός Σταθμός Αμαρουσίου) από το 1997 λειτουργεί γραφείο πληροφόρησης καθημερινά από τις 07:00 έως τις 15:00, το οποίο εξυπηρετεί περίπου 600 άτομα την ημέρα.
Από το γραφείο πληροφόρησης ο επιβάτης μπορεί να προμηθευτεί εισιτήρια για τα λεωφορεία του Δήμου καθώς και πίνακες των δρομολογίων από την στάση που τον εξυπηρετεί. Εκτός από την πληροφόρηση γαι τη Συγκοινωνία Αμαρουσίου, το συγκεκριμένο γραφείο έχει την δυνατότητα να παρέχει κάθε είδους πληροφορία προς τους πολίτες για τα δρώμενα του Δήμου.
 
Γραφείο Κίνησης
 
Το γραφείο κίνησης στεγάζεται στο αμαξοστάσιο της Συγκοινωνίας Αμαρουσίου (Αμαρουσίου - Χαλανδρίου 41) το οποίο είναι υπεύθυνο για τη πρωτοβάθμια συντήρηση των οχημάτων.
 
Χάρτης Δρομολογίων (Υπό Αναμόρφωση)

 

 
Δρομολόγια Συγκοινωνίας-(προγράμματα στάσεων)
 
Γραμμή 010 (ΗΣΑΠ - ΑΓ. ΦΙΛΟΘΕΗ)
Γραμμή 020 (ΗΣΑΠ - Ν. ΛΕΣΒΟΣ - ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ)
Γραμμή 030 (ΗΣΑΠ - ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ)
Γραμμή 040 (ΗΣΑΠ - ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ - ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ)
Γραμμή 080 (ΨΑΛΙΔΙ - ΗΣΑΠ - ΚΑΤ)

Γενικές Πληροφορίες - Στατιστικά στοιχεία

Ο Δήμος Αμαρουσίου παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες του και τους επισκέπτες της πόλης να χρησιμοποιούν τη Δημοτική Συγκοινωνία δωρεάν για τις μετακινήσεις τους. Επιπλέον, με την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την κυκλοφορία στοχεύει στη διαμόρφωση συνθηκών ανεμπόδιστης διακίνησης και μεταφοράς μέσα στη πόλη, καθώς και στη ρύθμιση της χρήσης των δρόμων, με τρόπο ώστε να κινούνται αρμονικά, τα οχήματα, τα δημόσια μέσα μεταφοράς και οι πεζοί.

Η Συγκοινωνία Αμαρουσίου ξεκίνησε τη λειτουργία της το Δεκέμβριο του 1997 με τη πρώτη γραμμή. Μετά από 10 χρόνια καλύπτει το 93% της πόλης μέσω των πέντε τοπικών λεωφορειακών γραμμών και με καθημερινή 18ωρη λειτουργία (από 05:45 έως τις 23:45).

Το μήκος των γραμμών καθώς και οι συχνότητες παρουσιάζονται πιο κάτω:

Γραμμή 010: ΗΣΑΠ -  ΑΓ. ΦΙΛΟΘΕΗ μήκος 13km, συχνότητα δρομολογίων 60min
Γραμμή 020: ΗΣΑΠ - ΝΕΑ ΛΕΣΒΟΣ-ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ μήκος 12km, συχνότητα δρομολογίων 60min
Γραμμή 030: ΗΣΑΠ - ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ μήκος 7,5km, συχνότητα δρομολογίων 25min
Γραμμή 040: ΗΣΑΠ - ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ - ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ μήκος 10,5km, συχνότητα δρομολογίων 60min
Γραμμή 080: ΨΑΛΙΔΙ-ΗΣΑΠ-ΚΑΤ μήκος 6,1km, συχνότητα δρομολογίων 60min

Ο στόλος της επιχείρησης περιλαμβάνει:
23 midi θερμικά (Euro II) 15 θέσεων
2 λεωφορεία Φυσικού Αερίου (C.N.G.) 33 θέσεων


Υλοποιούνται: 160 δρομολόγια ανά ημέρα
Πραγματοποιούνται: Πάνω από 1200 km/ημέρα
Μετακινούνται: Πάνω από 18.000 επιβάτες/ημέρα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  
 
 
 
Πληροφορίες
 
Διεύθυνση  :   Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα, 15124 Μαρούσι
Τηλέφωνο :  Γραμμή Δημότη 15321 
Ημέρες & ώρες λειτουργίας για το κοινό : Δευτέρα έως Παρασκευή, 08:00 - 15:00.
 
Ένα από τα προβλήματα των σύγχρονων πόλεων είναι και η κυκλοφοριακή συμφόρηση. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος ο Δήμος ανέπτυξε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ενεργειών, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών στις μετακινήσεις, αλλά και τη φροντίδα του περιβάλλοντος. Το Γραφείο Κυκλοφορίας έχει σαν σκοπό την παροχή υπηρεσιών, την εκτέλεση εργασιών και την υλοποίηση μελετών - παρεμβάσεων που έχουν σχέση με την βελτίωση του κυκλοφοριακού και την εξυπηρέτηση των πολιτών στις μετακινήσεις τους.
Ελεγχόμενη στάθμευση  
 
 
       
 
Από τις 15 Απριλίου 2013 ξεκινά η εφαρμογή του συστήματος ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ στο Μαρούσι

Από την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013 οι μόνιμοι κάτοικοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να αποκτήσουν τη βεβαίωση ελεύθερης στάθμευσης στις θέσεις όπου έχουν προβλεφθεί

Ο Δήμος Αμαρουσίου υλοποιεί μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις στην «καρδιά» του προαστίου μας, στο Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο του Αμαρουσίου, με στόχο αφενός να βελτιώσει τη λειτουργικότητα και την εικόνα της τοπικής αγοράς αφετέρου, να κάνει καλύτερη την καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων.

Στο πλαίσιο αυτό, από τις 15 Απριλίου του 2013 θα λειτουργήσει με ευθύνη του Δήμου και της αρμόδιας Δημοτικής Αστυνομίας ένα νέο, σύγχρονο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης.

Από την Τρίτη 26 Μαρτίου η κατάθεση αιτήσεων για τους μόνιμους κατοίκους για την απόκτηση  βεβαίωσης ελεύθερης στάθμευσης

Πως οι μόνιμοι κάτοικοι αποκτούν ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
Για τους μόνιμους κατοίκους που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν δικαίωμα στάθμευσης στις ειδικά χωροθετημένες θέσεις για τους μόνιμους κατοίκους, ο Δήμος χορηγεί την απαραίτητη βεβαίωση μετά  την κατάθεση των παρακάτω δικαιολογητικών:

  1.. Αντίγραφο του εντύπου Ε1 της φορολογικής δήλωσης του τελευταίου οικονομικού έτους (χωρίς οικονομικά στοιχεία - τα οποία καλύπτονται στο σύνολό τους και το έντυπο αναπαραγάγεται  σε φωτοτυπικό μηχάνημα).
  2.. Αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος στο όνομά του.
  3.. Συμπληρωμένη την υπεύθυνη δήλωση.
  4.. Συμπληρωμένη την αίτηση.
 

Επισημάνσεις:

  a.. Τα αντίγραφα είναι απλές φωτοτυπίες εφόσον προσκομίζονται προς επίδειξη και τα πρωτότυπα, αλλιώς προσκομίζονται επικυρωμένα αντίγραφα.
  b.. Σε περίπτωση πρόσφατης μετακόμισης, το έντυπο Ε1 αντικαθίσταται με βεβαίωση μεταβολής φορολογικών στοιχείων από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., ενώ ισχύουν τα δικαιολογητικά 2,3,4. Σε περίπτωση που ο κάτοικος δεν προλαβαίνει να προσκομίσει τη βεβαίωση από τη Δ.Ο.Υ., μπορεί να πάρει μια προσωρινή άδεια για ένα (1) μήνα, προσκομίζοντας στη θέση της αντίγραφο συμβολαίου ιδιοκτησίας ή μίσθωσης του ακινήτου κατοικίας του ή δύο πρόσφατους λογαριασμούς ΔΕΚΟ μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά. Μετά την παρέλευση ενός μηνός, αν δεν έχει προσκομιστεί η βεβαίωση μεταβολής φορολογικών στοιχείων από τη Δ.Ο.Υ., το αυτοκίνητο διαγράφεται από τη βάση δεδομένων των κατοίκων.
  c.. Για όχημα εταιρείας προσκομίζονται: Βεβαίωση παραχώρησης χρήσης οχήματος από την εταιρεία στο δικαιούχο άδειας κατοίκου υπογεγραμμένη από το νόμιμο εκπρόσωπό της. Φ.Ε.Κ. που αποδεικνύει την ύπαρξη εταιρείας και τη νόμιμη εκπροσώπησή της από τον υπογράφοντα την ανωτέρω βεβαίωση. Για όχημα με χρονομίσθωση προσκομίζεται συμβόλαιο εταιρείας ή προσώπου ( αν αφορά πρόσωπο) με εταιρεία LEASING.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την αίτηση και εδώ για να κατεβάσετε την υπεύθυνη δήλωση.

Που κατατίθενται τα δικαιολογητικά
Τα δικαιολογητικά κατατίθενται στο Δημαρχείο Αμαρουσίου ( Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), στο ισόγειο, καθημερινά από τις 26/3 ως τις 12/4 και από 09:00 ως τις 20:00, από τον ίδιο τον αιτούντα (με ΑΔΤ) ή από εξουσιοδοτημένο για το σκοπό αυτό πρόσωπο (απλή εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής).

Ο Δήμος μας έχει προβλέψει 1.019 θέσεις μόνιμων κατοίκων
Για την παραλαβή της βεβαίωσης του δικαιώματος στάθμευσης στις χωροθετημένες θέσεις για τους μόνιμους κατοίκους, κάθε κάτοικος που πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις καταβάλλει δέκα ευρώ (€ 10,00) ανά έτος.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την εφαρμογή του νέου συστήματος, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Στο Μαρούσι, από τις 15 Απριλίου κινούμαστε μπροστά και σταθμεύουμε σωστά. Όταν η στάθμευση των αυτοκινήτων ρυθμίζεται σωστά, οι κάτοικοι βρίσκουν πάντα τη δική τους θέση. Οι επαγγελματίες μπορούν να υποδέχονται καλύτερα τους πελάτες τους. Οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να επισκέπτονται την αγορά αφού θα βρίσκουν ευκολότερα θέση να παρκάρουν. Η κυκλοφορία των πεζών γίνεται πιο εύκολη και πιο ασφαλής, αφού θα μειωθούν φαινόμενα όπως το «διπλοπαρκάρισμα» ή το παρκάρισμα στα πεζοδρόμια.

Η ελεγχόμενη στάθμευση δεν έχει εισπρακτική λογική. Αν θέλαμε να αυξήσουμε τα έσοδα του Δήμου θα αφήναμε να διαιωνιστεί η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση, θα κόβαμε περισσότερες κλήσεις και θα εισπράτταμε περισσότερα πρόστιμα. Η δική μας λογική είναι άλλη, θέλουμε να μπει τάξη στην κυκλοφορία και στάθμευση πεζών και οχημάτων, ενώ τα έσοδα από το σύστημα θα διατεθούν αποκλειστικά για έργα βελτίωσης των υποδομών του προαστίου μας.

Η βελτίωση της καθημερινότητας είναι υπόθεση όλων μας. Ζητώ τη συνεργασία σας ώστε όλοι μαζί να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες κυκλοφορίας στο Κέντρο. Λειτουργώντας  οργανωμένα, πολιτισμένα, συνεργατικά, βάζουμε όλοι «το λιθαράκι» μας για μια ανθρώπινη πόλη».
Όπως έχει ήδη καταγραφεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, όπου εφαρμόζεται σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, εξασφαλίζονται σημαντικά πλεονεκτήματα τόσο στους κατοίκους της, όσο και στους επαγγελματίες και επισκέπτες της αγοράς. Αυτή είναι και η φιλοδοξία της σημερινής Δημοτικής Αρχής, να κάνουμε καλύτερη την ποιότητα ζωής των κατοίκων, να δώσουμε «αξία» στις περιουσίες των συμπολιτών μας, να αναβαθμίσουμε την εμπορική μας αγορά, ώστε να ενισχυθεί απέναντι στον ανταγωνισμό των γειτονικών εμπορικών μεγαθηρίων».

Πατήστε εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες. 

Χώροι στάθμευσης  
 
 

Πληροφορίες

Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα, 15124 Μαρούσι
Τηλέφωνο:  Γραμμή Δημότη 15321
Ημέρες & ώρες λειτουργίας για το κοινό: Δευτέρα έως Παρασκευή, 08:00 - 15:00.

1) Το δεύτερο και τρίτο υπόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου λειτουργεί ως χώρος στάθμευσης οχημάτων για τους κατοίκους, δυναμικότητας 115 θέσεων.
 
'Ωρες Λειτουργίας

• Δευτέρα έως την Παρασκευή: 07:00 - 21:00
• Σάββατο: 08:00 - 16:00
• Κυριακές & Αργίες ο χώρος στάθμευσης θα παραμείνει κλειστός
 
Τιμολόγιο

• Για την 1η ώρα 1,5 €
• Για την 2η  ώρα 3 €
• Για την 3η  ώρα 5 €
• Για την 4η  ώρα 7 €
• Για στάθμευση άνω των 4 ωρών θα καταβάλλεται για κάθε επιπλέον ώρα 1 €

2) Τα δύο υπόγεια του Πολυψυχαγωγικού Κέντρου (Βασ. Σοφίας 85) λειτουργούν ως χώροι στάθμευσης οχημάτων δυναμικότητας 60 θέσεων.
3) Δημοτικό Πάρκινγκ όπισθεν Πλατείας Ηρώων (επί της Κηφισίας 95).
4) Υπαίθριο Πάρκινγκ στη Θέμιδος (ΙΔΙΩΤΙΚΟ)
5) Υπαίθριο Πάρκινγκ, Γαρδέλη (ΙΔΙΩΤΙΚΟ)
6) Υπαίθριο Πάρκινγκ, Χατζηαντωνίου και Δημ.Ράλλη 

 

 

Μέσω της ανανεωμένης ιστοσελίδας της Κοινωφελούς Επιχείρισης του Δήμου Αμαρουσίου, φιλοδοξούμε να προωθήσουμε το προφίλ μιας σύγχρονης και ανθρώπινης πόλης, η οποία, λόγω της νέας διεξαγόμενης διοικητικής μεταρρύθμισης της χώρας, θα είναι το μητροπολιτικό κέντρο των Βόρειων Προαστίων.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα
151 24 Μαρούσι
Ελλάδα

Τηλέφωνο: +30 213 20 38 245